Прочетете ощеБългарската аграрна камара се разграничава от земеделските организации, които

...
 Прочетете ощеБългарската аграрна камара се разграничава от земеделските организации, които
Коментари Харесай

Аграрната камара се разграничава от продължаващите протестите на земеделци

 
Прочетете още
Българската земеделска камара се разграничава от земеделските организации, които не престават митингите, като ги упреква в гонене на политически и  персонални цели. Разговорите по детайлите на съглашението, които земеделците ще подпишат с държавното управление,  не престават и през днешния ден.

Разцепление в Българската земеделска камара няма. Продължаваме да бъдем единни и да отстояваме настояванията на нашите членове, зад които стоят над 10 хиляди аграрни производители, написа в мнение на камарата, изпратено до медиите във връзка държанието на една от организациите – членуващи в нея.

Картофопроизводителите оповестиха, че не са удовлетворени от постигнатото съглашение с властта и ще продължат за стачкуват.

Според Аграрната камара обаче, организациите, които не престават митингите, са с незнайна членска маса и поради това трябва  да бъде признат Закон за браншовите организации, който ще изсветли и легитимира всички структури в аграрния бранш.

Ескалирането на митинги вместо градивни диалози в обстановка на идна ротация в изпълнителната власт придава политически колорит и обслужва решаването на политически и персонални, а не браншови проблеми, се споделя в позицията на камарата.

И през днешния ден водачите на организациите, които водиха диалози с държавното управление, не престават връзката по детайлите  на документа и сумите, с които страната ще подкрепи фермерите. При реализиране на консенсус меморандумът ще бъде подписан на следващия ден.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР